Deprecated: Creation of dynamic property ElfsightWhatsappChatPluginUpdate::$optionSlug is deprecated in /var/www/vhosts/jeroengrit.nl/domains/jeroengrit.nl/public_html/wp-content/plugins/elfsight-whatsapp-chat-cc/core/includes/update.php on line 23

Deprecated: Creation of dynamic property ElfsightWhatsappChatPluginAdmin::$customScriptUrl is deprecated in /var/www/vhosts/jeroengrit.nl/domains/jeroengrit.nl/public_html/wp-content/plugins/elfsight-whatsapp-chat-cc/core/includes/admin.php on line 62

Deprecated: Creation of dynamic property ElfsightWhatsappChatPluginAdmin::$customStyleUrl is deprecated in /var/www/vhosts/jeroengrit.nl/domains/jeroengrit.nl/public_html/wp-content/plugins/elfsight-whatsapp-chat-cc/core/includes/admin.php on line 63

Deprecated: Creation of dynamic property ElfsightWhatsappChatPluginAdmin::$helpscoutSubmitUrl is deprecated in /var/www/vhosts/jeroengrit.nl/domains/jeroengrit.nl/public_html/wp-content/plugins/elfsight-whatsapp-chat-cc/core/includes/admin.php on line 69

Deprecated: Creation of dynamic property ElfsightWhatsappChatPluginAdmin::$helpscoutPluginId is deprecated in /var/www/vhosts/jeroengrit.nl/domains/jeroengrit.nl/public_html/wp-content/plugins/elfsight-whatsapp-chat-cc/core/includes/admin.php on line 70

Deprecated: Creation of dynamic property ElfsightWhatsappChatPluginAdmin::$checkSupportExpiredUrl is deprecated in /var/www/vhosts/jeroengrit.nl/domains/jeroengrit.nl/public_html/wp-content/plugins/elfsight-whatsapp-chat-cc/core/includes/admin.php on line 71

Deprecated: Creation of dynamic property white_label_Import_Export_Options::$notices is deprecated in /var/www/vhosts/jeroengrit.nl/domains/jeroengrit.nl/public_html/wp-content/plugins/white-label/classes/class-import-export.php on line 44
Behangtips - Jeroen Grit BV

Behangtips

Behangtips!

OUDE BEHANGLAGEN EERST VERWIJDEREN
Je kunt een behangafweekmiddel gebruiken dat je oplost in warm water. Smeer het afweekmiddel op het behang en laat het goed inweken. U kunt nu probleemloos het oude behang verwijderen met een plamuurmes. Eventueel herhaalt u de behandeling nog eens wanneer het er niet in een keer af gaat. Ook zijn afstoommachines te huur bij doe-het-zelf-zaken.

GLADDE MUREN
Voordat je gaat behangen: verwijder oude behang- en lijmresten, haal overbodige spijkers en haakjes uit de muur en dicht gaten en scheuren met vulmiddel. Schuur oneffenheden weg met schuurpapier (wat u om een schuurblokje vouwt). Kortom: zorg voor gladde muren.

VOORKOM BLAZEN
Om blazen te voorkomen moet U er voor zorgen dat de kamertemperatuur minstens een dag op voorhand 18 of meer graden is en dat ramen en deuren tijdens en na het behangen dicht blijven.

VERWIJDEREN VAN BLAZEN
Indien er blazen ontstaan nadat de behangbaan geplakt is, kunt u deze na droging het beste verwijderen door met een vlijmscherp hobbymes een insnijding te maken, de opening te voorzien van lijm om vervolgens na een paar minuten het behang weer voorzichtig aan te drukken.

RECHT BEHANGEN
Begin in de minst opvallende hoek en gebruik een schietlood om de panden zo recht mogelijk te hangen.

ZUIGENDE ONDERGROND Bij sterk zuigende ondergronden, zoals nieuwe gipsplaten, is het raadzaam deze voor te strijken met verdunde behanglijm of een geschikt voorstrijkmiddel.

BEHANGNADEN
Wees voorzichtig met behangnadenrollers, omdat deze bij stevig rollen een blijvend zichtbare profielafdruk kunnen achterlaten.

NEEM PAPIERBEHANG
Het behangen van de muur verdient de voorkeur boven pleisteren omdat het minder materiaal vergt. Papierbehang is gemaakt uit vernieuwbare grondstoffen, vinyl behang daarentegen bevat kunststoffen zoals PVC. De beste keus is daarom papierbehang.

BEHANGEN ZONDER TAFEL? Tegenwoordig is er zgn. snelbehang, ook wel vliesbehang genoemd. Hierbij is het mogelijk om de muur eerst in te smeren met het plaksel, waarna het behang zo tegen de muur geplakt kan worden. Dit werkt veel eenvoudiger. En u heeft geen behangtafel nodig. Het insmeren van het behang op de behangtafel geeft altijd een boel geknoei. Binnen de kortste keren zit het plaksel overal. Een ander voordeel van dit vliesbehang is dat het makkelijk weer van de muur af te trekken is. Dus zonder stoomapparaat.”

VERSPRINGENDE TEKENINGEN Indien U rollen met een verspringende tekening wilt behangen (dit staat vermeld op de rollen), gebruik dan steeds twee rollen om het snijverlies tot het minimum te beperken.

ALLES DEZELFDE KLEUR?
Controleer bij aankoop of al uw rollen hetzelfde kleurbad hebben en controleer deze op fouten vooraleer te behangen.

ROLLER OF BORSTEL?
Kunststof behang kan met een behangroller worden aangedrukt. Papierbehang met een behangborstel.

WAARMEE AFTEKENEN?
Gebruik geen stift, stylo enz. omdat de inkt na het behangen zichtbaar wordt.

BEHANGLIJM Gebruik de lijm volgens de op de verpakking vermelde voorschriften en houdt rekening met de voorgeschreven inweektijd. Voor zeer zwaar behang moet er 10% textiellijm bijgevoegd worden.

WAT VOOR BEHANG? Op oneffen muren raden we U aan reliëfpapier te gebruiken.

OM EEN STOPCONTACT HEEN BEHANGEN
Schakel de stroom uit; verwijder het stopcontact & zoek voorzichtig – nadat de baan erop zit – het midden van de schakelaar. Knip daar een stervormig gat in het behang, vouw de hoeken naar buiten en knip deze af. Plaats het kastje terug en sluit de stroom pas aan als de schakelaar goed droog is.

MAAK GOEDE BANEN
Meet de hoogte van de muur. Knip 6 cm meer af (iets meer bij schuine plafonds of ongelijke vloeren). Nummer de banen bij een dessin in verband met het patroon.

HOEVEEL ZIT ER OP EEN BEHANGROL?
De meeste behangsoorten zitten op een rol van 53 cm breed en ± 10 meter lang. Daarom wordt bij alle berekeningen daarvan uitgegaan.

WAAROM SCHONE MUREN? Door de werking van het water en de lijm kan het oude vuil worden opgelost en in het nieuwe behang trekken. Met name nicotine-aanslag is berucht door de bruingele vlekken die het in uw nieuwe behang kan veroorzaken.

Banner Schildertgroen Jeroen Grit

Vragen?