Spuitwerk

Whatsapp Image 2020 11 11 At 14.41.48 (1)

Het aanbrengen van latex / muurverf op wanden en plafonds waarbij gebruik wordt gemaakt van een Airless spuitmachine. Dit zorgt voor een strak eindresultaat waarbij de structuur van de ondergrond bewaard blijft. Verf spuiten i.p.v. ouderwets een verfroller gebruiken, bespaart tijd en geld. Werkt gladder en strakker af, kortom vakwerk, dat een professioneel gespoten eindresultaat laat zien.

 

Airless Klein

 

Enkele voordelen:

  • Latex spuiten geeft een superstrak en glad eindresultaat.
  • Het gaat razendsnel.
  • En het allerbelangrijkste, latex spuiten is goedkoper dan traditioneel schilderwerk.

Onze werkwijze
Nadat er een offerte is uitgebracht en er een datum is bevestigd, beginnen wij al met allerlei voorbereidingen.
Zoals het bestellen van diverse, benodigde materialen. Dit aan de hand van de wensen van de klant. Als dan de dag aanbreekt van de werkzaamheden, beginnen wij al vroeg met het afplakken van de woning. In de namiddag wordt de eerste laag al gespoten. We gebruiken latex of latex met impregneer middel om de zuiging van de wanden en de plafonds op te heffen. Het ligt aan de ondergrond of we het spuiten van impregneermiddel moeten toepassen.

De dag erna wordt de 2de laag aangebracht, dat is tevens de toplaag c.q. afwerkingslaag. Hierna kan al het afplakmateriaal verwijderd worden. Dan is de woning klaar voor oplevering.

2 Lagen
Wij spuiten bijna altijd 2 lagen, dit in tegenstelling tot vele andere spuitbedrijven. Zeker op nieuw stucwerken. De eerste verflaag geimpregneerd met latex. Dit om de ‘zuiging’ op te heffen. De 2de verflaag als afwerking van stuc en de eerste verflaag. Dan zijn de muren en/of plafonds stootvast en schrobvast en laten een zeer mooi en egaal afgewerkt beeld achter. Met 1 laag spuiten is alleen mogelijk op bestaand schilderwerk of op spack- en sierpleisterwerk. Mits de oude kleur en de nieuwe gewenste kleur niet te ver van elkaar verschillen. Mocht dit toch zo zijn, dan zoeken wij voor u de beste oplossing.

Waarom machinaal latex spuiten met een Airless spuitmachine?Hierdoor kunnen wij garanderen dat u geen banen krijgt wat u wel met rollen hebt. Maar ook geen verfstrepen, zoals u vaak wel krijgt met een blokwitter. Met de Airless spuittechniek krijgt u een mooie strakke verflaag die egaal is voorzien van latex. Heeft u door de stucadoor strakke muren laten maken? Ons advies? Kies dan voor het Airless latex spuiten.

Vraag het aan uw stucadoor deze zal het ongetwijfeld weten. Spuiten vertegenwoordigt uw ondergrond. Heeft u spack of sierpleister muren en u wilt dat uw huis snel netjes gespoten wordt? Dan kunnen wij u helpen met een vers nieuw kleurtje. Het structuur verdwijnt niet, maar krijgt alleen een nieuwe verflaag in de desgewenste kleur.

Voor wanneer er met een grotere productie en dikke verflagen in één arbeidsgang gewerkt moet worden is Airless spuiten ontwikkeld. Bij dit luchtloos spuiten vernevelt de verf zich, doordat het onder hoge druk (150-250 bar) door de spuitopening wordt geperst. Een groot deel van het productassortiment kan via deze spuitmethode verwerkt worden. Op elk productblad onder het hoofdstuk applicatiegegevens staat vermeld op welke viscositeit de verf afgesteld moet worden voor Airless verwerking.

Polyurethaanlakken kunnen Airless verwerkt worden, echter hier moet wel enige voorzichtigheid mee betracht worden voor de verflaagdikte. Indien een te hoge verflaagdikte in één arbeidsgang aangebracht wordt resulteert dit in blaasvorming (luchtinsluiting) en schuimvorming en het enigszins mat slaan van de verflaag. Hierdoor loopt de glans van de verflaag terug. Voor het spuiten is daarom vakkennis vereist.

Als eerste wordt de vloer helemaal afgedekt en de ramen, deuren, plinten, keukenblok en eventueel de trap worden afgeplakt en in gepakt zodat er niets mee kan gebeuren. De grote zware meubels die moeilijk te verplaatsen zijn kunnen eventueel gewoon in de ruimte blijven staan, deze worden ook mee afgedekt zodat er met uw waardevolle spullen niets gebeurt.

Daarna worden de wanden en of plafonds gespoten in elk gewenste kleur. Na het spuiten word alles weer ontdaan van het plastic en de tape en wordt alles wat nodig is weer schoongemaakt. De duur van dit geheel ligt aan hoeveel kleuren er aangebracht moeten worden. Er van uitgaande dat er een kleur aangebracht moet worden zal dit geheel binnen een dag gerealiseerd zijn. Dus kunt u `s avonds alweer op uw gemak t.v. kijken in uw eigen stoel of op uw bank.

Wat houdt Tex-Spuitwerk nu eigenlijk in?
Tex-Spuitwerk houdt in, dat er Tex op wanden en of plafonds gespoten wordt met Airless spuitapparatuur. Door deze methode toe te passen blijven wanden en of plafonds die helemaal strak zijn gestuct mooi glad en komt er geen structuur op de wand of plafond.

Ook is deze methode is uitermate geschikt voor wanden en of plafonds die gestuct zijn met spachtelpoets of schuurwerk, door deze methode toe te passen blijven de structuur van het schuurwerk of spachtelpoets geheel mooi en de structuur duidelijk zichtbaar.

Bijvoorbeeld een plafond dat afgewerkt is met een licht schuurwerk, als je dit zou gaan texen met een roller zou je het structuur gaan camoufleren. Door middel van spuittechniek blijft dit schuurwerk wel mooi zichtbaar.

Gevelbeplating
Met name bij bedrijfspanden en grotere objecten wordt gevelbeplating veel toegepast. Door middel van beplating kan snel een groot oppervlak bedekt worden. Trespa is wereldwijd de bekendste fabrikant van gevelbeplating. Het bedrijf is wereldwijd marktleider vanwege de duurzame gevelbeplating die gefabriceerd wordt. Damwand wordt veel toegepast als beplating van bedrijfspanden en loodsen. Damwand is er zowel van kunststof als van staal. Plastisol is een coating die wordt gebruikt op gevelbeplating om de uitstraling en duurzaamheid te verbeteren. Plastisol bestaat uit met glasvezel versterkt polyester.

Onder invloed van neerslag, wind, luchtvervuiling en algaangroei vervuilt gevelbeplating. Wij kunnen dit vakkundig en tegen aantrekkelijke prijzen voor u reinigen en eventueel voorzien van een nieuwe coatingslaag. De coating is in vele kleuren verkrijgbaar wij kunnen uw pand zeer snel een hele andere uitstraling geven door het Airless te spuiten. Ook kunnen we u eerst op een bewerkte foto laten zien hoe uw pand eruit komt te zien in een bepaalde kleur. Door gebruik te maken van meerdere kleuren en afplakmateriaal zijn er ook vele mogelijkheden.

Banner Schildertgroen Jeroen Grit

Vragen?